top of page
  • Writer's pictureElamusstuudio

Black Food Festivali eesmärk on avada uksed loovusele ja eksperimentaalsusele

Updated: Jul 31, 2022

Tahad kogeda põnevaid maitseid? Või sootuks tutvustada oma uusi tooteid ning leida potentsiaalseid kliente? Elamusstuudio korraldab koostöös Oma Maitsega Black Food Festivali ja ootab igaüht üritusest osa võtma – nii osalejaid kui ka külastajaid!


Black Food Festival 2019. Pildil on žürii ja Black Food Festivali asutaja Regina Boros (vasakult teine). Foto: Laura Oks.

2019. aastal esmakordselt korraldatud üritus oli üdini meeldejääv. Teeme ka selleaastasest üritusest elamusterohke päeva! Festivalil on kohal juba tuttavad maitsed eelmisest korrast ning kindlasti uued põnevad mustad avastused.


Black Food Festivali kontseptsiooni autori Regina Borose sõnul oli Tallinn esimene linn, kus üritus toimus iseseisvana. Asutaja lisab: „Black Food Festivali vastu on huvi tuntud juba paljudest riikidest, kuid meid võlus Tallinna korraldajate entusiasm ning nende poolt valitud erilise atmosfääriga asukoht.”



On ehk ilmselge, et tänu osalejatele ongi võimalik üritus toiduarmastajateni tuua. Eelmisest korrast püsivad kõigil positiivsed emotsioonid tänaseni. Ristikheina kohviku kondiiter Sandra Veeremaa on öelnud, et mässamist oli küll ürituse tarvis palju, aga lõpptulemus oli see-eest äge! Kusjuures, Ristikheina kohvik lõi eelmisel korral kõik kümmekond retsepti festivali jaoks. Kuigi kohvik on tuntud just maismokkade hulgas, siis mõeldi Black Food Festivalile ka soolase pärmitainapirukas – mustast tainast verivorstipirukas oli läbinisti must kui öö. Ja kui must pärmitainas oli juba olemas, küpsetati sellest ka mesimagusaid saiakesi kaneeliga. Ehe näide, et võimalusi on mitmeid ja mingeid piire siin ei ole.



Must. Must leib. See on miski, mis peab iga eestlase toidulaual olema. Aga siia hulka mahuvad ka kohv, šokolaad, küüslauk, pasta, juust – musta jagub veel muudesse ja üha haaravamatesse kooslustesse. Seda mitmekesist musta paletti Black Food Festival avastamiseks ja jagamiseks pakubki. Black Food Festival on toimunud mitmetes suurlinnades, sealhulgas Berliinis, Londonis ja New Yorkis. Meil on nii hea meel, et saame taas musta toidu asutajaid kutsuda meie õdusasse tehasesse, Põhjala tehasesse.


Ka KOKOMO oli Black Food Festivalil 2019. aastal esindatud.

Tahad olla osa Black Food Festivalist? Sul on see võimalus!

  • Ootame toitlustajaid osalema. Registreerimiseks palume panna end kirja siin.

  • Sealhulgas ootame appi vabatahtlikke. Kui soovid anda panuse aasta kõige maitsvama ürituse toimimisele, siis kirjuta meile: info@elamusstuudio.ee.

  • Kui soovid tulla melust ja mustast toidust osa saama, siis piletid on juba müügil. Osta pilet siit. 

  • Lisame täiendavalt rohkem informatsiooni Black Food Festivali veebilehele blackfoodfest.ee.

  • Loe ka meie eelmist blogipostitust Black Food Festivali teemal: Black Food Festival Tallinn toimub 17. septembril Põhjala tehases.


Hoia silm peal Black Food Festivali sotsiaalmeedia kanalitel. Saladuskatte all ütleme, et juba varsti on oodata loosimängu: Instagram / Facebook.



Jälgi meid ka sotsiaalmeedias: Instagram, Facebook, LinkedIn.


0 comments
bottom of page