top of page
  • Writer's pictureElamusstuudio

SAAME TUTTAVAKS: projektijuht Karolin Linamäe

Seekordses blogipostituses saame tuttavaks Karolin Linamäega, Elamusstuudio Hunt Kriimsilmaga, kes igapäevaselt tegeleb ja on abiks erinevate projektidega, aga ka leidnud kodu Sepikoja galeriis, mis on Põhjala tehases asuv sündmuspaik.


Hei-hei, mina olen Karolin


Esimene päris töökoht oli mul Audentese rahvusvahelises koolis, kus olin just gümnaasiumi hariduse saanud. Mulle pakuti ühe programmi raames hakata koordinaatoriks. See viis tee hariduskeskkonda, kus nautisin õpetamist ja juhendamist. See oli muide ka peamine põhjus, miks valisin Tallinna Ülikoolis reklaami ja suhtekorralduse eriala ning mille lõpetasin hiljuti cum laudega.


Ülikooli ajal leidsin ka veel töökoha Eesti väikeettevõttes Hella Hair, kus sain natukene kõike teha – arvete väljastamine, tootearendus, kodulehe haldamine ja kommunikatsioon. Kokkuvõttes andis see mulle väga hea põhja erinevateks valdkondadeks.


Ürituste korraldamisega alustasin siis, kui minu eest otsustati neljandas klassis, et ma nüüd esindan kogu klassi õpilasesinduses. Enam kaua aega ei läinud, kui tramm hoo juba sisse sai.


Karolin Linamäe. Foto: Erakogu

Elamusstuudioga seotud juba aastaid


Elamusstuudioga puutusin esimest korda kokku 2021. aastal, kui osalesin vabatahtlikuna Kuldmuna peol. Aga kuna kool oli pooleli, siis võtsin seda kui kogemust ja rohkem tähelepanu sellele antud ajahetkel ei pööranud. Kaks aastat hiljem tuletas üritusturundusmaailm ennast jälle meelde Kuldmuna 2023 žürii töö näol, kus sain olla välisvaatleja.


Seal tabasin ennast mõttelt, et just see on midagi, mida soovin teha. Seega lõpetasin kooli ära ja kuna varasemalt oli kontakt juba olemas, siis kirjutasin agentuuri juhile Mihkel Lubile, kes ma olen ja nii ma sattusin Elamusstuudio tiimi.


Olen igapäevaselt seotud küll erinevate projektidega Elamusstuudios, aga pühendan suure osa ajast ka Sepikoja galeriile. Kui Sepikoja galerii on ka juba varasemalt erinevate sündmuste jaoks mõeldud galeriipind, siis sügisest oleme koostöös Põhjala tehasega galeriile suuremat tähelepanu hakanud pöörama. Mis koht see täpsemalt on ja mida me seal teeme, saad juba lugeda järgmisest postitusest.


Üritusturunduses loeb paindlikkus


Selles valdkonnas ei ole minu jaoks kindlat kalendrit, iga päev võib tulla mingeid üllatusi. Siin puudub rutiin. Peab olema valmis äratuskella varasemaks panema või uneaja hilisemaks seadma.


Aga paindlik tuleb olla suure organiseerituse juures ehk üritusturunduse valdkonnas loeb ka planeerimise oskus. Kogu aeg on erinevad pusle tükid, mis on liikumises, aga lõpus sobituvad need ikka kokku.


Mõned põnevad faktid minu kohta:

  • Ma panen 3x3 ruubiku kuubiku kokku 1 minuti ja 4 sekundiga.

  • Ma olen suur kehaneetide ja tatoveeringite fänn.

  • Olen tohutu Marveli fänn ja vaadanud kogu kupatuse mitu korda algusest lõpuni läbi.

  • F1 pühapäevad ja regulaarsed korvpallimängu vaatamised on osa igapäevaelust.

  • Töötan ka üritusfotograafina.


Üritusturundus on minu jaoks kommunikatsioon oma kõige paremas, keerulisemas ja huvitavamas võtmes


Ma ei hoia seda saladuses, et olen ATH diagnoosiga. Seega leian, et olen kindlasti leidnud enda jaoks sobiva valdkonna, kus panna erinevad iseärasused enda jaoks tööle nagu hüperfookus, ringi sahmimine või erinevate loovate ideede genereerimine. Samas aitab valdkond kaasa kohtadele, mis vajavad ka täiendamist, näiteks stressiga toimetulek, kohanemine pidevalt muutuva kalendriga või oskus õppida enda vigadest. Kõik see moodustabki minu jaoks üritusturunduse.


Enda üle nalja tuleb osata teha


Kui meie projektijuht Jarl lõhkus esimese asjana ära 60-tollise teleka, siis mina otsustasin (kogemata) hakata oma jõudu katsetama kruvidega ja keerasin projektori sisse kruvi pooleks. Ülesanne oli ju alguses kerge – kinnita ära jalg projektori külge nelja kruviga.


Hakkasin esimest kruvi keerama. Siinkohal pean mainima, et kruvi ise oli lahtine, kui järsku käis krõks. Hirmuga võtsin teise poole kruvist pealt ära ja nii ta oligi – teine pool kruvist kenasti projektori sisse kinni keeratud. Seda – nagu ikka – kiirel õhtul, kui oli vaja järgmiseks päevaks ruum valmis saada.


Ega seal midagi, oli palju vandumist. Kruvi jäi igatahes projektorisse.


Kommunikatsioon on kõige võti


Kui rääkida Elamusstuudio tiimist, siis meil on küll väike tiim, aga see-eest väga kokkuhoidev. Meil on üheskoos mõnus ja lihtne kõigil omavahel suhelda.



Järgmise blogipostituseni!


Jälgi meid ka sotsiaalmeedias: Instagram, Facebook, LinkedIn.


0 comments
bottom of page