top of page
  • Writer's pictureElamusstuudio

Sepikoja galerii –– sama hubane kui sinu elutuba

Sepikoja galerii on endine tööstushoone; kõrgete lagede ja suurte akendega 250 ruutmeetrine galerii. Ruum on avar ja mitmekülgne, kus saab korraldada meeleoluka juubelipeo, silmapaistva tooteesitluse või ametliku seminari. Karolin Linamäe toimetab igapäevaselt Sepikoja galeriis ja räägib, miks korraldada oma järgmine üritus just seal ja toob näiteid toimunud sündmustest.


Foto: Jelena Ivanova

Karolin, räägi palun alustuseks, mis see Sepikoja galerii täpsemalt on? 


Sepikoja galerii on osa Põhjala tehase hoonetest ning koduks praegu erinevatele sündmustele, mis on suunatud nii eraklientidele kui ka ettevõtetele. Nagu ka nimi juba viitab, on lisaks üritustele Sepikoda koduks olnud mitmetele näitustele ning kunstnikele nagu SOHO FOND, Tarvi Laamann, Vilen Künnapu ja teised. 


Kuna Sepikoja galerii on disainitud sündmuspaigaks, siis oleme seda ka ruumi disaini ja funktsionaalsuse osas silmas pidanud – 2023 aasta sügisest oleme toonud ruumi sisse uuendusi ja täiendusi, et teha ürituse korralduse võimalikult lihtsaks. Näiteks on galeriis juba paigaldatud helisüsteem, olemas videotehnilised võimalused ning valguslahendus. 

Lisaks olemasolevale tehnilistele võimalustele oleme installinud lakke süsteemi, et oleks võimalus luua sinna erinevaid dekolahendusi või teha paigalduse lihtsamaks erinevatel tehnikapartneritel. 


Milliseid ettevõtteid sinna ootate? 


Galerii on oma olemuselt eklektiline nagu Põhjalale kohane. Seinad on valge kipsi puruga kaetud, kõik diivanid on üksteisele pigem kauged sugulased kui sõbrad. Ehk saab öelda, et ootame ettevõtteid, kes ei otsi oma ürituse jaoks formaalset hotelli konverentsisaali, aga ruumi, millel on iseloomu ja karakterit. 


Milliseid ägedaid üritusi seal juba toimunud on? 


Sepikoja galeriis on toimunud mitmeid erinevaid sündmuseid nagu TULI seminar "Roheline TULI", Drink&Draw kunstiõhtud koos keelekastmega, Impact Day 2023 konverentsi paneelid. Lisaks konverentsidele on toimunud ka palju ettevõtete jõulupidusi ja sünnipäevasid.


Kuigi pidusi näeb Sepikojas tihedalt, toimub ka seal mõnikord erilisemaid sündmusi nagu näiteks Insight korraldatud tätoveerimise flash üritus. Kuna galerii on populaarne peamiselt eraüritustele, siis oleme omalt poolt algatanud ka mitu ürituste seeriat, mis on mõeldud kõigile, kes igapäevaselt galeriisse ei satu.


Nendeks on näiteks Häng & Mäng lauamänguõhtud, kus saad lihtsalt võtta sõbrad kaasa ja kamina ääres mängida üks lauamäng. Lisaks sellele toome ka koostöös Comedy Carteliga galeriisse open-mic õhtuid, kus saab kuulata Eesti stand-up komöödia koorekihti. 


Mis on üldse Sepikoja galerii eesmärk?


Galerii eesmärk on näidata ja tutvustada klientidele sündmuspaika, mis on kunstigalerii, peokoht, aga sama hubane kui sinu elutuba. See huvitav kooslus on ainulaadne ja inspireeriv, võttes omaks mistahes sündmuse. Ehk kokkuvõtvalt võib öelda, et galerii eesmärk on inspireerida kliente ja inimesi vaatama sündmustele otsa teise nurga alt.


Tutvusta meile natuke ka selle koha ajalugu. 


Algse nimega Eesti Kummitööstus alustas aastal 1924 ja 1930. aastal sai omale nimeks Põhjala Kummitööstus. Tehase tööaastatel oli galerii ruum kasutusel kummitööstuse tootmishoone osana. Ruum on säilitanud osa oma originaalsest väljanägemisest, aga lisandunud on kihte erinevatest ajastutest – silikaattellistest avatäited sovjeti ajastust; Columbia kividest sein Põhjala taasünni järgsest ehitusest. 


Võib öelda, et ruum on siiani pidevas muutuses – üks nädalavahetus terrassi ehituseks, kolmapäeva õhtu kamina paigalduseks või teine pühapäev, et leida baari jaoks originaalne tehase töötajate jalanõude riiul, millel on siiani kulunud kummikute jäljed.


Kui sul tekkis huvi korraldada üritus Sepikoja galeriis, siis võta ühendust: events@pohjalatehas.ee.




Järgmise blogipostituseni!


Jälgi meid ka sotsiaalmeedias: Instagram, Facebook, LinkedIn.

0 comments
bottom of page