top of page
  • Writer's pictureElamusstuudio

Jõulud 2020

Elamusi jagab: Katriin Hunt


Arutasime elamustiimiga, et kuidas saabuvad jõulud sel aastal.

Mitte firmadel, vaid meil ja meie lähedastel. Ettevõtted lahendavad oma vajadused virtuaalpidude või jõulupakkidega, aga kuidas saabuvad jõulud kodus, kui ka väikeses pereringis on riskantne kohtuda.


Appi tõttab virtuaalne lahendus, mis loodetavasti on aastaga selgeks saanud suguvõsa igale generatsioonile.


Ema saadab igale pereliikmele eelnevalt ostunimekirja, mida kõike on traditsioonilise (ema tehtud) jõuluprae jaoks vaja ja siis pannaksegi ühisel ajal Zoom vestlus käima, et koos jõlulurooga kokata. Nagu Jamie või Nigella jõulueri, aga peakokaks on selleks korraks sinu ema.

Teine variant on kokata jõululauale erinevaid roogi, aga näiteks valmistada koos piparkoogimaja ja teha sellest tõeline Aasta Küpsisarhitekti tuleproov, kus kõikide valmistatud piparkoogimajade hulgast valitakse hiljem anonüümse perehääletusega parim. Lisaks saab testida kõigi pereliikmete teadmisi mõne online formaadis viktoriiniga (kahoot.com päästab sel hetkel päeva).

Isegi kui pere väikeses ringis kohtub, siis kuidas tuleb külla õhtu peaesineja - jõuluvana?

Hetkel on käibel ütlus: “Jõuluvana käib perest peresse, ajab koroonat keresse”. Me lahendaks ka selle virtuaalse jõuluvanaga, kes ühineb perekonna pidustustega taas Zoomi või mõne muu kanali kaudu.


Lastele ilmselt on juba üpriski lihtne põhjendada, miks sel aastal jõuluvana tulla ei saa. Lennuliiklus on keelatud või Rudolfil on koroona. Kui aga jõuluvana peaks ootamatult kellelegi helistama, et olukorda selgitada, siis on õhtu taas maagiline ja jõulurõõm suurem kui kunagi varem. Pakke saab ju luuletuse, tantsu või mõne muu etteaste eest lunastada selleks jõuluvana poolt volitatud pereliikme käest. Sel aastal tuleb eriliselt pingutada, sest kui kingituste eest vastutab mõni pereliige, siis on onupojapoliitika kerge tekkima.


Kauneid ja elamusterikkaid jõule!

PS: Kui metsa kuuseraksu lähete, siis hoidke teiste kriminaalidega ikka 2m vahet ;)



0 comments
bottom of page