top of page
  • Writer's pictureElamusstuudio

Ekstreemspordivõistlus Simple Session leiab aset 11.–12. juunil Põhjala tehases

Simple Session toimub tänavu aastal Põhjala tehases. Meil on hea meel, et Simple Sessioni poisid on kolinud tagasi ettevalmistusperioodiks Elamustehasesse – nad liitusid meiega mõnda aega tagasi, täpsemalt selle aasta aprillis.


Kuidas on Elamusstuudio seotud Simple Sessioniga? Ja miks otsustati üritus tuua Põhjala tehasesse? Tekkinud küsimustele vastab ürituse korraldaja Risto Kalmre, kellega vestlesime Elamustehasest ja Simple Sessioni ürituse kulgemisest läbi aastate.


Simple Session 2018. aastal Saku Suurhallis

2000. aastal asutatud Simple Session on tänaseks kujunenud üheks pikaajalisema traditsiooniga ekstreemspordivõistluseks maailmas ja rahvusvaheliselt tuntumaks Eesti spordisündmuseks. Aegade jooksul on siin võisteldud erinevatel tänavaspordi aladel, kuid peamisteks tõmbenumbriteks on jäänud siiski rula ning BMX-i street ja pargisõit.



Tartus alguse saanud kohaliku tasemega ettevõtmisest omanäoliseks kultusürituseks kasvanud Sessionil on sportliku poole kõrval tähtis osa kuulunud ka ekstreemspordikultuuri laiemale tutvustamisele. Nii on Simple Session algusest peale olnud rohkem kui võistlused spordiareenil – see kannab endas kaasas kogu nende alade kultuuri laia spektrit, tuues fännideni filmifestivalid ja esilinastused; ajakirjad ning väljaanded; näitused, kontserdid ja klubiõhtud; töötoad ning ühissõidud. Ja nii on suudetud igal aastal Eesti paremikuga mõõtu võtma meelitada oma ala absoluutsed tipptegijad eesotsas BMX legendide Ryan Nyquisti, Dave Mirra, Chase Hawki, Garrett Reynoldsi ning rulaässade Tony Hawki, Ryan Sheckleri, Bam Margera, Leticia Bufoni ja Sky Browniga.

Daniel Dhers (Venezuela) ja Kenneth Tencio (Costa Rica)

Simple Sessioni korraldaja Risto Kalmre nendib, et kuna nende juriidilise keha nimi on juba 18 aastat Elamussport, siis tundus Elamustehas see õige koht, kuhu tulla. Ta lisab: "Pärast 2020. aasta veebruaris toimunud suurt Simple Sessioni 20. aasta juubelit läksime festivaliga n-ö tagasi joonistuslaua juurde. Ühelt poolt mõjutasid valikuid koroonapiirangud – otsisime pisut väiksemat ja intiimsemat ürituse asukohta. Teiselt poolt olime 15 aastat festivali Saku Suurhallis korraldanud ning tahtsime värskendust nii asukohale kui ka ürituse kontseptsioonile. Lisaks otsustasime festivali tuua tagasi suvesse – seda otsust ajendasid tegema ühest küljest koroonapiirangud, aga samas soovisime ka festivali värskendada ning tegelikult on ju tegu ikkagi suvealadega."

Risto sõnul saavad nad just suvel filmida sõitjate tiimidega videoprojekte linnatänavatel ning teha erinevaid vabaõhuüritusi. "Põhjala tehas jäi sõelale kui eriti äge arhailise atmosfääriga asukoht, mis viib meid tagasi tänavaspordi tuuma juurde. Põhivõistlusteks on meil siin katus peakohal ja kaitse potensiaalse vihma eest. Samas saame üritusele ehitada juurde ka mõnusa väliala. Lisaks on siin tehases igasugu toredaid asukaid, kellega saab koostööd teha, näiteks VLND Burger ja KÄT Studio. Olles üritusega Põhjala tehasesse kolinud, oli no-brainer ka kontoriga siia asuda," lausub Risto.

Simple Sessioni 2021. aasta korraldustiim

Lisaks on Elamusstuudio ja Simple Sessioni ajalugu pea sama pikk kui boamadu – juba aastast 2004. See algas ajal, mil Simple Session kolis Tallinnasse. Omavaheline esimene kokkupuutepunkt oli läbi Nokia sponsorlahenduse. Aastate vältel on koostöö aina süvenenud ja täna aitame teineteist mitmel erineval rindel. "Tegelikult võib lausa öelda, et Elamusstuudio on Simple Sessionist välja kasvanud, sest tänu Simple Sessionile said kokku Mihkel Lubi, Siim Silland ja Mario Kalmre, kes asutasid Elamusstuudio," lisab Risto.


Ta jätkab: "Nüüd, kui põhisündmus ja Elamustuudio asuvad mõlemad Põhjala tehases, tundus ainuõige ka meie ürituse staap taas siia luua. Saab ju kohe kohvimasina juures Mihkli või Hediga värskemaid Simple Sessioni asju või kvartaliuudiseid arutada. Elamustehas on samas lahe koosloomise koht, kus on peale Elamusstuudio veel teisigi toredaid uusi tegijaid, kellega loodame ka edaspidi koostööpunkte leida. Keskkond on mõnusa vaba olekuga ning hea kogukonna vibe'iga."

Simple Session toimub 11.–12. juuni Põhjala tehases, loe rohkem ürituse kohta siit.


Jälgi meid ka sotsiaalmeedias: Instagram, Facebook, LinkedIn.



0 comments
bottom of page