top of page
  • Writer's pictureElamusstuudio

SAAME TUTTAVAKS: agentuuri juht Mihkel Lubi

Seekord tutvume Elamusstuudio tegevjuhi ja partneri Mihkel Lubiga. Kuidas Mihkel üritusturundusmaailma jõudis? Kelle tuntud artistide taustatantsija ta on olnud? Nendele ja paljudele küsimustele saamegi kohe vastuse!


Hei, mina olen Mihkel


Minu enne-Elamusstuudio-aeg möödus tegelikult ikkagi sündmuste ja elamustega seotult. Esimene päris ametlik töökoht oli küll autoremondilukksepp, aga siis läks juba erialalisemaks – dekoraatori abi, peopromootor, agentuuri event manager, Diili reklaamijuht ja juba jõudsimegi Elamusstuudio partneri ametinimetuseni. Vahepeale on jäänud paralleelselt ka tantsija, rühmatreeningute juht, lektor ja food trucki peremees. Igav ei ole olnud.


Sellesse maailma sukeldumist alustasin jalaga ukse lahti löömisest. Õigemini haarasin varrukast ühel lahedal üritusel kõige tähtsamana tundunud mehel ja küsisin: "Kuidas saan aidata seda üritust veel paremaks teha?".


Kui küsida, kas praegu on üritusturunduses karjääri teha hea aeg, siis vastus on jah. Koroona lõi kaardid sassi ja täna on võimalus kiirelt kaugele jõuda. Tuleb lihtsalt ise olla ettevõtlik, kõrge stressitaluvusega, turundusmaastikul orienteeruv, hea suhtleja, kiire taibuga ja...well, anyway, peaasi, et kuskilt alustad!

Mihkel Lubi. Foto: Laura Oks
Mihkel Lubi. Foto: Laura Oks

Ellusuhtumine loeb


Meie valdkonnas löövad läbi "YES"-manid (ja -womanid). Võimatuid asju ei ole – tuleb lihtsalt otsida ja leida lahendused. Kui selline tahe on olemas, siis pikalt tegevuseta istuda ei olegi võimalik.


Mõned põnevad faktid minu kohta:

  • Olen olnud Vello Orumetsa ja Marju Läniku taustatantsija.

  • Oman litsentsi ja võin ametlikult serveerida Guinessi õlut.

  • Ühe kuu jooksul olen korraldanud nii Simple Sessionit kui ka Eakate Festivali.

  • Olen teinud cross USA reisi, aga mitte East to West, vaid North to South (Kanada piiri äärest Key Westini).

  • Annan üritusturunduse loenguid nii Tallinnas kui Helsinkis (EBS) ning olen koolitanud vähemalt 500 tudengit selles valdkonnas.

Üritusturundus ja ürituste korraldamine on mu DNA-s


Üritusturundus on valdkond, kus ei ole minu jaoks kunagi sarnast päeva ega igavat hetke. Kogu toimetamine, need tuhanded detailid ja see tunne, kui tead, et oled saanud pakkuda külalistele uudseid elamusi ja võimalust õppida või kogeda midagi uut, on võrratu.


Arusaam, et sinu juhtimisel on ühel väga lühikesel ajahetkel kokku koondunud ning ellu viidud mitmete inimeste kuudepikkune pingutus ja see kõik toob oodatud tulemuse (või ehk isegi ületab seda). See on võrratu. Jah, see on ka vähesed öötunnid, üsnagi suur vastutus ja palju pingelist tööd. Eks igaüks valib endale meelepärase sellest listist.


Hea nali on osa tööst


Nalja on nende aastate jooksul saanud. Ja palj. Kas see on siis mõni õnnestunud aprillinali (siin võib täpsemalt rääkida meie endine tiimijuht Kärt naljast, mistõttu ta ei julgenud kaks päeva kontorisse tulla teades, mis teda ootab) või isegi mõni ebaõnnestumine, mille üle pärast on lõbus naerda. Näiteks tiimi RUKA reisil otsisime tund aega kaelani lumest puuriita, kuni saime aru, et see oli hoopis teisel pool meie mökkit.


Lõpetuseks lisan, et iseseisvus on sellise töö puhul oluline, kuid tiim on alati toeks. Ja lahe on see, et me võime igaühe projektides võtta erinevaid rolle vastavalt olukorra dikteerimisele. Üritusturunduse vallas ei ole ühtegi tähtsusetud tööd või osalist – kõikidel on üks eesmärk ja suund.


See pilt ilmestab hästi seda, kui "glamuurne" võib üritusturundus olla.

Järgmise blogipostituseni!


Jälgi meid ka sotsiaalmeedias: Instagram, Facebook, LinkedIn.

0 comments
bottom of page