top of page
  • Writer's pictureElamusstuudio

Põhjala tehase asukad: helitehnikutest disaineriteni

Updated: Sep 2, 2022

Põhjala tehas on koht, kuhu tegutsema mahuvad kõik. Ehitus käib käsikäes kontsertide ja etendustega, komöödiaõhtud turgude ja festivalidega. Aga kuidas…kuidas siiani üldse jõutud on?

96 aastat tagasi asutas Kopli tausta ja inseneriharidusega visionäär Harry Feldmann osaühisuse Eesti Kummitööstus. Kuni 1998. aastani toodeti siin endise Vene-Balti laevaehitustehase ruumides lutte, jalanõusid, mänguasju ja kummeeritud riiet. 1970. aastate lõpus töötas Põhjala tehases üle 700 inimese, mis tegi sellest tõelise suurtööstuse.

Ja täna, täna piisab vaid 15 000 ruutmeetrist, et luua romantikat. Tööstusromanikat. Eelnevatel kordadel oleme kirjutanud Elamustehase vabrikantidest. Sel korral vaatame veidi laiemat pilti – kes meie kõrval askeldavad ja paari sammu kaugusel veel tegutsevad?


Foto: Põhjala tehas (Facebook).

TEHNOLOOGIA


Kel soovi ja huvi saada meeldejäävaid pilte, siis Aliis Sinisalu Photography või Polina Soyref tõttab meeleldi appi. Heli, muusika- ja visuaallahenduste eest hoolitseb Oopus ja helitehnika müügi ning helitehnilisi teenuseid pakub Studiosound. Kopli Virtuaalstuudiod on juba mitu aastat aidanud ettevõtetel ja nende brändidel ellu viia kena arvu tava-, virtuaal- ja hübriidsündmuseid.

Aga ka reisisellidele on mõeldud: Travelwiser on sinu asendamatu kaaslane, täpsemalt sinu reisiplaneerija. Aa, ja kui tunned, et tahaks natuke kunsti kogeda, siis üks variant on omada ilusat tätoveeringut. Jaa, meil on ka ses vallas oma tegija: Monster Deluxe Tattoos.

TOIT

Oooo, need kaneelisaiad! Mhm, Karjase Sai on teada-tuntud oma ülimalt isuäratavate saiade poolest. Põhimõtteliselt kehtib lause, et kes Karjase Saia kohvikus pole käinud, see elu pole näinud. Kui tahad aga kogeda tõelist kohvielamust, siis KOKOMO on selleks, et jääda. Kopli KÖÖGIS on teadagi parimad kodumaised toidud ja VLND Burger köidab oma suurepäraste burksidega. Ja oot-oot-oot, kas sul koju mett on varutud? Kui ei, siis tuleb seada sammud Kopli mee poole.

DISAIN

Sind köidab mood? Ja disain? Ka selleta meie ei saa. Põhjala tehases on igale stiiliaustajale midagi: August, Märss, Kaaren Stuudio, KÄT Creative Studio, Studio Huik, Raju Disain…ja sama palju on Põhjala tehases disainivaldkonna esindajaid veelgi!

Põhjala tehase linnaaed. Foto: Põhjala tehas (Facebook).

Elamusteni!



Jälgi meid ka sotsiaalmeedias: Instagram, Facebook, LinkedIn.

0 comments
bottom of page